Rukovodeći se principom provere informacija vezanih za obračun zarada po novoj metodologiji i u skladu sa podeljenim rešenjima, dana 03.01.2019 godine posetili smo Sektor za ljudske resurse, gde smo na licu mesta dobili obračunske podatke zarada za januar 2019. godine.

Želeći da lično ostvarimo uvod u širi spektar različitih rešenja i radnih mesta, metodom slučajnog uzorka, odabrali smo desetak Rešenja kolega za koje smo dobili obračun zarade po novoj metodologiji.

Posebno želimo da naglasimo da smo isključivo birali rešenja kolegama, čiji su koeficijenti u novim rešenjima „umanjeni“ u odnosu na stara rešenja.

Obračun zarada za mesec januar 2019 godine dat je u tabeli:

Radno mestoStari koeficijentNovi koeficijentMinuli radStara plataNova plataProcenat uvećanja
Policajac u Odeljenju policije IV stepen1,7621,64312,8056.960,0062.017,008,8%
Granični policajac u UGP – IV stepen1,7441,54510,4054.920,0060.447,0010,1%
Vatrogasac-spasilac SVS – IV stepen1,6061,5864,0046.994,0051.224,009%
Obrada saobraćajnih prekršaja – IV stepen1,2601,18437.781,0039.991,005,85%
Policajac-žandarm- IV stepen3,0862,1309,2095.891,00101.305,005,64%
Policajac-saobraćajac- IV stepen1,7911,73311,6057.149,0062.224,008,88%
Vođa smene VI stepen(prelaz sa IV na VI)1,7532,2324,4051.539,0065.793,0027,65%
Policajac u zajednici- IV stepen1,7911,58612,8057.897,0062.017,007,12%
Pomoćnik komandira – VII stepen(prelaz sa VI na VII)2,0332,76610,4064.021,0078.776,0023,04%

Sindikat srpske policije obaveštava svoje aktiviste i članove da ne nasedaju na zlonamerne i tendenciozne informacije koje dolaze sa svih strana, a tiču se glasina o umanjenju zarada zaposlenima u Ministarstvu. Na osnovu verodostojnih i proverenih informacija datih u tabeli možemo pouzdano da kažemo da će obračun zarada za mesec januar  2019, godine doneti povećanje plate u rasponu od 3,5% do 17 % zavisno od kategorizacije, radnog mesta i stepena stručne spreme.

Ovim putem obaveštavamo sve kolege sa područja PU za grad Beograd, ukoliko i dalje imaju sumnju u svoja rešenja i koeficijente, da u toku sutrašnjeg dana posete kancelariju 252 u Sektoru za ljudske resurse u zgradi SIV 2 u ulici Bulevar Zorana Đinđića br.104 i da se na licu mesta uvere u iznos svoje januarske plate. Za sve ostale kolege od 08.01.2019 godine u svojim policijskim upravama u obračunskim službama mogu takođe proveriti iznos buduće zarade.

Sindikat srpske policije nije učestvovao u dogovorima i pregovorima sa poslodavcem o modalitetima novog sistema plata, a sve informacije o budućim platama dobili smo informativno kao i svi zaposleni. U koordinaciji sa našim pravnim timom u roku od 24 časa izašli smo sa stavom da svim svojim nezadovoljnim članovima i zaposlenima u Ministarstvu pružimo momentalnu pravnu zaštitu kroz žalbeni postupak.

Iako smo trpeli javne kritike nezadovoljnih i nedovoljno informisanih pojedinaca i pojedinih sindikalnih predstavnika mi i dalje verujemo u dobre namere ministra i njegovih najbližih saradnika i njihova javno data obećanja da će biti povećanja plate u rasponu od 3% do 17% .

Za sve one nezadovoljne kolege i dalje smo spremni da momentalno pružimo svu potrebnu pravnu zaštitu, potrebno je samo da se obrate svom sindikalnom predstavniku.

Ostaje nam da 05.02.2018 godine proverimo ta obećanja i da se prema njima rukovodimo i adekvatno reagujemo.

VAŠA PRAVA SU NAŠA OBAVEZA!

Služba za informisanje SSP

Comments

 1. Sistematizaciju su radili a da nisu vodili racuna o ljudima. Ljude su rasporedili da rade na radnim mestima na kojima nikad nisu radili pre, čak na tim mestima trebaju i da vode posao. Šta reći a ne zaplakati.

 2. Verujete ministru,a ne svojim ocima! Postovani kolega,autoru ovog teksta, NIKO NE DOVODI U PITANJE INFORMACIJU DA CE JANUARSKA PLATA BITI UVECANA! HOCE SIGURNO! I januarska i februarska i martovska,i … ali hoce li i u oktobru,novembru,decembru,… KOJE SU GARANCIJE DA HOCE! DOBRA VERA MINISTRU…?!? NEKA HVALA! NIJEDNA DRZAVNA SLUZBA U SRBIJI,VEROVATNO EVROPI,PA I U SVETU,VERUJEM DA NEMA VARIJABILNU,BUDUCE NEPOZNATU OBRACUNSKU METODU ZA USKLADJIVANJE OD ZATECENE DO UTVRDJENE PLATE!
  ILI STE NAIVNI ILI IMATE INTERESA,TRECEG NEMA!!!

  1. Imaju interese to je sigurno poznajuci ostale vodje sindikata. Pocetak price o sistematizaciji je bio da ce biti poravnate razlike izmedju istih radnih mesta u razlicitim gradovima a provuklo se da ce povecanbje dobiti oficiri i rukovodioci a ostali sipak . Svaki komentar koji objavis na FB i bilo gde ako je nepodoban se posle nekog vremena BRISE .

 3. „Spuštavah se ja niz vaše uže, umalo se uže ne pretrže. Od tada smo viši prijatelji, u glavu mi pamet ućeraste“
  Naravoučenije, zajebali su vas jednom, zajebaće vas opet!

 4. U globalu će svako dobiti svoj deo kolača, neko manji, neko veći, ali je osnovna stvar kriterijum na koji su raspoređivati određene ljude na određena radna mesta. Kao i određivanje koeficijenata nekih novih (čitaj – izmišljenih) radnih mesta. A uzbuna oko svega toga i salve negodovanja su pukle kao balon od sapunice. Na kraju će „žrtvena jagnjad“ biti pojedinci za koje posle 05.02. nikoga neće biti briga. Meni je najzapanjujuća stvar da npr u Šid šalju čoveka iz BGDa a iz Šida u Inđiji, čime će za ovu državu samo za ta dva radnika putni trošak biti oko 500.000 din godišnje. Bravo, bravo. I nije poenta da radnici koji će se žaliti, koji su oštećeni, dobiju pravnu pomoć, nego da i dobiju javnu podršku od drugih kolega, javnu podršku od drugih članova sindikata, jer zato i jesmo tu, i u dobru i u zlu stati jedni uz druge, a ne samo onda kad smo mi sami pogođeni nečim. Kad samo nas boli. Ali od tog nema ništa i zato sam i napisao negde ranije da je sindikalizam umro posle duge i teške bolesti

 5. Vidim u vasoj tabeli drage kolege da policajac u tabeli u polju 1 i polju 8 imaju razlicite koeficiente (1,643 – 1,586) isti minuli rad 12,80 a istu platu….kojom matematickom operacijom se dodje do tog iznosa!
  Drugo interesuje me da ja koji sam imao stari koeficient 1,711 a novi sada 1,379 a na istom sam radnom mestu kak mogu imati istu odnosno uvecanu platu…molim Vas za pojasnjenje!!!!

  1. Tako sto ce koeficijenat za koji nam kazu da nije bitan biti uvecan i imaces vecu platu za 3% a rukovodiocima kojima je koeficijenat povecan za 20tak % imace isto malo vecu platu(17%) jer ce prvih meseci njima biti odbijano na osnovu NEKIH tzv. kaznenih poena koji ce se kasnije smanjivati dok se ne ukinu i JUHUUU imace platu za 40% posto vecu od nas slepaca . Koeficijenat ti je smanjen za 20%

   1. Da…i ja sam dosao do istog rezultata, smanjen je za 20 %. Ali razlike ce nastati tek kod svake sledece povisice plate, bice sve vece i vece!!!!

 6. Strasna sistematizacija… Foteljasi iz DS i slicni slepci sa placenim skolama ce tuci po 15-20 crvenih vise od policajaca koji su na ulici, koji ne znaju treci dan unapred gde rade, kojima menjaju smene u 5 do 12, koji se biju na ulici i koje pljuju… One strasljive i „bolesne“ sklonili u DS da „jbg“ ne idu na bolovanja, boje se intervencija, imaju vezu a vi majmuni se cimajte napolju. I sad nas polivajte… pu….

 7. Sramota šta se ovde dešava! Policajac na ulici koji je na udaru da ima manju platu od ljudi koji su završili ispod ruke škole bez polaganja ispita. A mučeni policajac koji je nosilac poslova da radi za 15-30 hiljada manju platu. Daju tim sa smešnim školama plate kao doktorima. Ovo ima samo u zemlji Srbiji.

 8. mislim da je ovo sramota iy rayloga sto su saresinski kadrovi dobili enormna povefanja koeficijenata sa skolama dobijenih u juznoj pokraini na veoma sumnjivi na;in. a policajca na ulici ko sisa. njegova porodica ne treba da zivi. sram ih bilo

 9. SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE

  -Gospodo iz sindikata a sto se malo ne borite i za nas koji smo vasi clanovi bas kao i ostali pripadnici MUP-a ???
  Sto niko nije rekao da su radnicima “Preventive“ “Civilne Zastite“ i “Rizika“ skinute sve beneficije, imali su USO III i OSL status a sada nista !?

  Kakvi su to “Inspektori“ sa PD statusom i bez beneficiranog radnog staza ?

  1. INSPEKTORI….to je pojam….mora da ima skolu…pa znanje pa to znanje da prenese mladima..pa da je u skladu sa zakonom…posteno radi i zaradi…da je obucen u skladu sa godinama i sluzbom koju obavlja…da nije naperlitam zvanjem koje je stekao ogovarajuci kolege…po svim pitanjima..noseci haljine za plazu jureci po bazenima da ne bi bio PD vec OSL po mogucnosti i vise.

 10. Evo druze moj da ti objasnim na mom primeru, ja do ove sistematizacije imah koeficijent skoro kao nacelnik uprave za VS, a danas najmanji keoficijent od svih radnika u MUP-u sa visokom skolom, a ode i status OSL. A i tad kad imasmo taj famozni nenormalni koeficijent nema kolege koji nije reko da zasluzujemo i mnogo mnogo vise jer radimo najrizicniji i najopasniji posao u drzavi (a bilo je obecanja da ce tako i biti) i da niko od njih ne bi radio to sto mi radimo. Takvih kolega ima dosta i medju policajcima, vatrogascima, inspektorima, sefovima, nacelnicima… Sirom Srbije, a mnoge kolege nas pirotehnicare/NUS-ovce poznaju i licno jer nema mesta u nasoj zemlji gde nismo bili i unistili neku bombu, uspesno bez dinara materijalne stete ili povredjivanja bilo koga za dnevnicu od 150 din. Pozdrav!

  1. Kolega je u pravu, to je najrizicniji posao koji postoji u Upravi za vanredne situacije i steta sto je sve izgubio. Nisam ni ja bolje prosao iako mi je v eci radni staz, bolji prosek na fakultetu od nekih dobrodoslih nacelnickih simpatizera koji su postavljeni da prenose ko je kad dosao, sta je uradio, koliko koristi pauzu, sta radi na poslu… a dok se voze kolima sluzbenim i kupuju auto delove po pijacama, igracke za decu ili peru kola u vreme rada ili se setaju do zubara. …tada je dobro a oni koji rade su mladji savetnici koji celu obuku sprovode kako je propisano …takve osobe nemaju status OSL. Koliko para toliko i rada…. procena, plamova….da necemo u poplavama da plivamo, u sneznim nanosima da spasavamo, donosimo sve vezano za klizista…ocu ali iz kancelarije za 150 dinara.

   1. Zasto su skinuti koeficijenti ljudima sa srednjim strucnim obrazovanjem, vatrogasci, rukovodioci MTS i dr. kada su isti nosioci poslova izlozeni raynim opasnostima i rizicima. Konkretno rukovodilac MTS ima slozene i otezane uslove rada jer rukuje razlicitim sredtvima od naoruzanja i municije, MES, opreme RHB zastite, PMP, oprema koja sadrzi hemijska sredstva koja su opsana po zdravlje i druga sredstva a da ne uzimamo u obzir rad po svim vremenskim uslovima kisa, sneg, velike vrucine, rad na terenu, i svaka druga vrsta rada koja i ne moze da se zamisli bez nas a posebno kad su ob uke i vezbe. Niko se nije setio da nam da benificirani radni staz ali se setio svaki rukovodioc da ga ukine a znaju da cak i privatno traze neke usluge od nas iz MTS.

 11. Nije problem plata,vec je problem to kome su sve priznate skole i na koji nacin. To sto nas ministar i klimoglavci pricaju,da je islo po zaslugama,svi mi koji radimo znamo kako je to islo. Oni koji su radili,koji su posteni mogu samo da mole boga da ne dobiju neku prijavu ili suspenziju. E to je problem gospodo sindikalci.

  1. E kakve su ovo igre…imas zvanje visoko zvanje…sve polozeno….godine radnog staza…sve najbolje na gadjanju i testovima….al ne odgovaras rukovodiocu jer si konkurencija i on pliva a tebi uzmu sve i OSL a daju nekome ko ima 5 godina radnog staza a tvoj referat ostane najglavniji. Pauze do juce kad ko zeli a onda ne moze vise niko promena vlasti sa vecim koeficijenyom…platom…beneficijama…oni plivaju kad je poplava..pozar…i druge nesrece …mi cemo da tovarimo camce…vozimo kamione…sredjujemo magacine…obuke…ma odoh u penziju.

 12. Zasto sindikat ne. Reaguje na smanjenje koeficijenta izvrsioca oni rade sav poso za ove para zute rukovodioce sramota

 13. Danas provereno u PU da ce mi plata biti povecana skoro 20%. Radim kao pomocnik, sa cinom kapetana i minulim radom za 22 godine rada.

 14. Ma treba da pustimo školovane da se jure sa ubicama i kriminalcima oni sede u toploj kancelarije za 25000 veću platu ljudi da li je normalno ili jeste sindikat samo spominje da će policija dobiti veću platu a oficiri duplo veću ništa treba li da smo zahvalni što smo dobili bilo kakvo povećanje sramota

 15. Ako je neko imao platu 64.000 din a nakon povecanja 78.000,njegova plata je uvecana preko 20.procenata. O cemu pricamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.