Skip to main content

Радни састанак са руководством полицијске управе Крагујевац


Радни састанак представника ССП и руководства ПУ КрагујевацКрагујевац , 26.08.2015. године  – У згради Полицијске управе у Крагујевцу , одржан је састанак представника Синдиката српске полиције са начелником ПУ Крагујевац , господином Гораном Живковићем, и помоћником начелника ПУ Крагујевац, г-ђом Миром Станковић.

Синдикат српске полиције су представљали    генерални секретар  Драган Ристановић, члан Главног одбора Ненад Јовановић и председник Регионалног центра  Крагујевац Марко Москић.

Након уводног излагања у ком је изражена захвалност начелнику Живковићу на показаној вољи и издвојеном времену за састанак са представницима синдиката,  Марко Москић је извршио кратку презентацију ССП, којом приликом је представљен рад и развој, као и организациона структура синдиката .

Генерални секретар синдиката, Драган Ристановић је  упознао начелника да је против активисте синдиката , повереника СГ Топола, Југослава Стевановића поднета дисциплинска пријава  за тежу повреду службене дужности, а да у вези исте има сазнања да нису прикупљени сви докази за покретање дисциплинског поступка. Захтева да се наведени поступак спроведе коректно и максимално професионално, као  и да се утврди да ли има пропуста у раду старешина у ПС Топола поводом тог догађаја, и да се сви који су направили пропуст у свом раду адекватно санкционишу.

Начелник је одговорио да ће погледати цео предмет и наложити официрима Одељења полиције да наведени случај провере и утврде да ли има још нечијег пропуста у раду и да ће се максимално професинално поступити приликом вођења наведеног дисциплинског поступка.

Ненад Јовановић је упознао начелника са чињеницом да се у Полицијској испостави Крагујевац подноси велики број дисциплинских пријава против полицијских службеника због застаревања наредби, и захтева да се пре покретања дисциплинског поступка од старешина у ПИ Крагујевац утврди да ли су наведене наредбе застареле због реалне немогућности да се наведено лице пронађе или због тога што је полицајац хтео некога да „заштити“ и тек након тога подносе одговарајуће пријаве .

Начелник Живковић се у начелу сложио са предлогом Јовановић Ненада и изнео свој став по том питању а то је да  у случају  да неко неког „штити“ треба дисциплински и кривично да одговара, а исто тако да ако неко стварно не може да се пронађе и очигледно избегава да га полиција пронађе, за такве случајеве не треба подносити дисциплинске пријаве и да ће на следећем колегијуму својим сарадницима пренети свој став.

На крају састанка начелник Живковић се захвалио представницима ССП на конструктивном разговору изразивши наду да ће исти постати редовна пракса и нагласивши да ће он увек бити доступан за отворен и конструктиван дијалог, а све у циљу ефикасног решавања проблема и побољшања статуса запослених у МУП.

Члан службе за информисање ССП
Иван  Антонијевић