Skip to main content

Решад Џанковић, одлично решење за начелника ПУ Нови Пазар


Ужице, 03.06.2016. године, – Председник Синдиката српске полиције, господин Лазар Ранитовић, упутио је честитке министру унутрашњих послова, господину др Небојши Стефановић, поводом неколико последњих кадровских решења у нашем министарству.

Непосредан повод за честитку било је постављење господина Решада Џанковића за начелника Полицијске управе у новом Пазару, који међу колегама важи за стручног, поштеног и правичног.

У допису се каже:

„Поштовани господине министре,
упућујем Вам искрене честитке на избору људи које сте у неколико последњих месеци поставили на руководећа места у полицијским управама, најпре у Ужицу, Зајечару, Врању и Чачку, а сада и у посебно осетљивој средини, у полицијској управи у Новом Пазару.

Према нашим сазнањима, добијеним од наших активиста и колега са терена, у свакој од тих управа дошло је до квалитативног помака у раду и решавања проблема, гомиланих током дужег временског периода. Руководство и чланови Синдиката српске полиције очекују да и у новопазарској полицијској управи дође до напретка у решавању заосталих проблема и функционисања службе у целини. О тим проблемима ми смо указивали више пута на састанцима у Кабинету као и у допису упућеном Вама лично.

Активисти ССП у Новом Пазару, који лично познају новог начелника, господина Решада Џанковића, о истом имају само речи хвале. Кажу да се ради о правичном човеку, који своју каријеру полицајца гради већ тридесет година, који је више пута награђиван од стране министарства и да је добитник и награде „Златник“, коју додељује министар лично. У његовој каријери издваја се и случај крађе мошти Светих Козме и Дамјана из Манастира Сопоћани, 2003. године, који је успешно решио са још једним колегом.

Оно што је свакако још и важније, јесте то да ће ово постављење код грађана у
Новом Пазару наићи на позитиван пријем, јер је избор пао на човека који улива поверење и веру да ће сво своје знање и искуство искористити ради повећања безбедности грађана и њихове имовине. Новопостављени начелник Џанковић ће имати сваку подршку Синдиката српске полиције и надамо се доброј сарадњи, али ће у нама имати и искреног критичара свега што не буде ваљало у његовом раду.

Вама, господине министре, поред упућених честитки, дајемо подршку да наставите са започетим реформама, да спроведете неопходне кадровске промене у полицијским управама али у самом врху Дирекције полиције. Свима је јасно да се, током низа година, накупило доста тога лошег у нашем министарству. Дуго су вршене само козметичке промене, без истинске жеље за коренитим променама и истинском реформом целокупног система. Ви сте се прихватили озбиљног посла, започели сте реформе и руководство Синдиката српске полицие се нада да ћете наставити у том смеру.

Председник синдиката
Лазар Ранитовић“

Резови у Дирекцији полиције су више него неопходни и Синдикат српске полиције подржава такву политику министра. Надајмо се само да промене на челним местима у ових пет полицијских управа неће бити и коначна реч, јер у најмање неколико градова челници полиције нису за понос нашег министарства. И у време покушаја рационализације путем чувене анализе ризика, небројено пута смо тврдили да међу начелницима постоји највећи број „ризичних“!

3392-01-16 ispravka

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић