Skip to main content

Саопштење: У новој Влади реконструисати и политичко руководство МУП-а


Запослени у Министарству унутрашњих послова, полицијски службеници и чланови Синдиката српске полиције очекују и позивају политичаре да поред реконструкције Владе реконструишу и политичко руководство Министарствa унутрашњих послова.

Председник Глишо Видовић изјављује: „Нисмо задовољни досадашњим радом господина Ивице Дачића у Министарству унутрашњих послова и који обавља две функције у овој Влади. Свесни смо да су обе функције веома значајне, траже много рада и одрицања и неспорно је да господин Дачић напорно ради по цео дан, практично без одмора. Међутим, нама полицајцима и запосленима у Министарству унутрашњих послова, потребан је министар који ће се бавити искључиво овим министарством, визионар који ће унапредити, реорганизовати и чврстом руком водити ово Министарство. Човек који ће бити ослобођен партијских, аферашких и криминогених веза, професионалац који ће се мирне савести ухвати у коштац са криминалом и корупцијом. Човек који ће полицијским службеницима да врати достојанство и углед који заслужују.

До сада смо имали великих проблема да се састанемо са министром Дачићем и разговарамо о темама које нас муче. На жалост, његови сарадници немају аутономију у раду и моћ да одлучују о битним стварима и проблемима на које смо указивали. За све о чему смо разговарали одговор је био, видећемо са министром или чекамо министра. На жалост до министра се није могло стићи због обавеза које је имао у Влади и преговора о Косову и Метохији. Питам се ако представници Синдиката који броји око 7.000 чланова не могу доћи до свог министра, шта ће тек на то рећи обични грађани који желе то исто?

Надамо се, да ће у будућој реконструисаној Влади, на чело Министарства унутрашњих послова стати човек који ће имати времена за своје запослене и бавити се својим министарством.“ – закључује Глишо Видовић, председник синдиката српске полиције.

                                                                                      Шеф службе за информисање и портпарол
                                                                                          Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

 Београд, 31.07.2013.год.