Skip to main content

Сектор МФП: смењена начелница Мирјана Недељковић


     Београд, 09.09.2016. године, – Дневни лист „Блиц“ данас је пренео вест о сменама у министарству унутрашњих послова, и између осталог и одлуку министра унутрашњих послова, др Небојше Стефановића, да са места начелнице Сектора материјално-финансијских послова смени госпођу Мирјану Недељковић. Синдикат српске полиције поздравља и у потпуности подржава ту одлуку министра, сматрамо је исправном, мада можда мало и окаснелом, јер се Мирјана Недељковић заиста није снашла на том веома одговорном радном месту.
     Оно што јој ми као синдикат замерамо јесте то да Госпођа Недељковић, по доласку на место начелника Сектора, није обуставила набавке које је, под сумњивим условима, уговорио њен претходник на месту начелника, господин Жељко Којић, већ је дозволила реализацију и поделу неквалитетне службене обуће полицијским службеницима. Након нашег указивања министру и његовог налога Сектору унутрашње контроле да испитају комплетан поступак, као досадашњи резултат имамо поднете две кривичне пријаве против службеника тог Сектора МУП. Али ССП сматра да се на томе не сме и завршити, да службеници нижег ранга не могу једини да буду одговорни и кажњени. Такође, јако је занимљиво да се смена начелнице временски поклопила са нашом поново актуелизованом причом о мокрим ногама колега, и са првим извештавањем медија о томе. Занимљиво је и то да ће госпођа Недељковић остати упамћена и као начелница која је тражила и добила обезбеђење у виду наоружаног полицајца испред својих врата, што се раније није дешавало у овом Сектору.
     Као што је руководство Синдиката српске полиције небројено пута до сада поновило свој став да у нашим редовима има људи који заиста не заслужују да буду наше колеге, и да их никада нећемо бранити, али нећемо ни дозволити неосновано каљање било чијег имена, тако и сада поручујемо министру да смена начелнице није довољна. Потребно је извршити комплетну истрагу у Сектору и уколико буде доказа било каквих злоупотреба, од стране било ког појединца, захтеваћемо од министра да одговорне не само смени већ и процесуира. А након процесуирања, очекиваћемо и осуђујуће пресуде уз званичну објаву МУП кад одговорни буду правноснажно осуђени, јер ће се само на тај начин показати да са злоупотребама нема компромиса и да убудуће неки други начелници добро промисле пре него што се одлуче да злоупотребе свој положај.
     Синдикат српске полиције ће наставити да указује на све неправилности у МУП, за које добије сазнања. Неправилности је јако пуно, али је тешко прибавити релевантне доказе у тако сложеном и затвореном а добро разрађеном систему. За сада располажено подацима о пропустима и злоупотребама у београдском одељењу овог Сектора и како смо и најавили, припрема документације је у току и биће ускоро прослеђена Кабинету министра.
     Линкови ка вестима у „Блицу“ и „Ало“, о нашим активностима по питању службене обуће, као и вест о смени начелнице Недељковић:
Служба за информисање ССП