Skip to main content

СГ ОЖ Краљево: пакетићи за децу ратних војних ивалида


У организацији Удружења ратних војних инвалида града Краљева, у присуству представника Министарства министарства за рад, града Краљева и борачких организација, деци ратних војних инвалида су подељени новогодишњи пакетићи. За доделу четрдесетак пакетића Удружењу је помогао Синдикат српске Полиције, Синдикална група Жандармерија Краљево.

Подели пакетића су присуствовали наши активисти председник СГ ОЖ Краљево Жељко Исаиловић и председник РЦ Краљево Срђан Трајковић и тако још једном показали како долицијски службеници свуда и на сваком месту доказују своју хуманост, чувају сећање на колеге који су дали живот за Србију, помажу онима који су нарушили своје здравље и остали инвалиди.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Драган Поповић посетио је град Краљево, заједно са председником Савеза борачких организација Републике Србије Дејаном Марјановићем. Госте и председника Удружења ратних војних инвалида града Краљева Воислава Вукашиновиће је најпре примио градоначелник др Предраг Терзић са помоћником за социјална питања и чланом Градског већа за област решавања питања инвалида рата и породица погинулих бораца.
Након састанка, представници Министарства, града Краљева и Удружења ратних војних инвалида града Краљева, положили су венац на Спомен-обележје погинулим борцима у ратовима 1991-1999. године испред зграде Градске управе града Краљева. Државни секретар и градоначелник Краљева су се састали са члановима Удружења ратних војних инвалида града Краљева. На састанку је било речи о проблемима са којима се ратни војни инвалиди и борци, као и чланови њихових породица, сусрећу, о томе шта је до сада урађено како би били решени, као и о томе каква је државна политика по овом питању.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је истакао значај састанка са представником Министарства и удружењима јер је било речи о променама које ће се ускоро десити и које ће побољшати положај ратних војних инвалида у нашој земљи.
„Мислим да је састанак био конструктиван и да је веома добро што ратни војни инвалиди могу директно да се обрате оним људима који о њима брину и што не морају да одлазе у Београд како би разговарали о својим проблемима. Мислим да ће и детињство деце ратних војних инвалида бити срећије уколико држава буде више бринула“, изјавио је градоначелник.

Председник Удружења ратних војних инвалида града Краљева Воислав Вукашиновић је истакао да је положај ратних војних инвалида много бољи него што је био.
„И држава и град су предезели много тога за побољшање односа према нама. Сада можемо да разговарамо на другарској основи, како бисмо решили многобројне проблеме. Нама импонује то што сада активно учествујемо у изради Нацрта новог закона који се бави борачком и инвалидском заштитом“, нагласио је Вукашиновић.

Служба за информисање ССП