Skip to main content

ТОПЛИ ОБРОК И РЕГРЕС (крај лажних нада)


Будући да је начелник Одељења полиције у Полицијској управи у Чачку дао себи за право да са огласне табле скида обавештења Синдиката српске полиције која му нису „по вољи“, председник нашег РЦ Чачак, Дарко Оцокољић, био је принуђен да путем друштвених мрежа члановима разјасни истину у вези са непостојећим регресом. Нама се допао тај пост па препоручујемо свима да га прочитају:  

Завршава се полако и овај дан, 09.03.2018. године, дан који ће бити упамћен по томе да су запослени у МУП-у увидели како се њима лако манипулише. Упамћен по ишчекивању регреса, „чекајући Годоа“. Непуних десет дана траје, назовимо афера „Регрес“. Све то можда говори о томе у каквом се стању налазе запослени у МУП-у, када им оно прижељкивано пласирају одређене особе и тако манипулишу њима.

Наиме, у току предходног викенда појавила се порука са одређеним садржајем у вези са регресом. Муњевито је проширена међу колегама као „проверена информација“. Молим све колегинице и колеге да убудуће не наседају на којекакве приче од непоузданих извора и такве их шире даље као поуздане, јер се ствара хаос у нашим колективима, људи потроше новац, исчекујући новац који никада неће стићи.

Као што сте већ сазнали плата ће, вероватно, бити исплаћивана петог и двадесетог у месецу, па опет долазимо до тога да су приче о томе како ће плата бити петнаестог, остале само на томе – обичне „рекла-казала“ информације.

Свима сам, још у старту, рекао да се ништа не зна званично око пласираних информација пред викенд (или пред нешто друго), да не постоје наводне депеше да ће бити исплате регреса, као и да су сумњиве поруке пласиране у недељу. Ко још недељом у МУП-у било шта ради?

Молим вас да се мало озбиљније приступи оваквим стварима. Ових седам дана се никоме не поновило, кроз шта смо све пролазили са сарадницима (поруке, позиви, молбе…) али и то ћемо превазићи и ево прва молба – слушајте праве и проверене информације које дистрибуира ССП.

Ништа од вас не кријемо, али не можемо и не смемо, због вас самих, да делимо непроверене информације. Угодан викенд желимо.

Служба за информисање ССП