Skip to main content

Зар је сок са истеком рока трајања добар за полицајце?


Да ли се сећате скандалозне депеше која је прошле године послата из Управе за послове исхране и смештаја а коју је потписала начелница Наташа Нешковић у коме је Синдикат представљен као правно лице које неисправном флашираном водом за пиће покушава да отрује своје чланове!

Тада је квази брига за запослене била на првом месту, и ако смо ту флаширану воду са истеком рока користили као техничку за прање руку и за умивање, а данас, где је данас брига за запослене када неки из УПИСА ваљају сок од „ананаса“ са истеком рока? Зашто Нешковићева сада ћути, или можда није обавештена? Народна пословица каже „све се плаћа, све се враћа“, а она нека и даље гледа „туђ трн у оку, док своје балване у око не види“, ево зашто:

Министарство унутрашњих послова
Кабинет министра

Шефу кабинета
Николи Недељковићу

Поштовани господине Недељковићу,

Дужност и обавеза ми налаже да Вас обавестим о догађају који се десио 03.04.2014.године у ресторану „Макиш“ (прва смена) који је у надлежности Управе за послове исхране и смештаја.

Током јучерашњег дана, радница у шанку ресторана Снежана С., одбила је да прими више од десет боца сока од ананаса у тетра паку коме је истекао рок употребе.

Као представник Синдиката не желим да се упуштам у то ко је наложио да се рок са истеком трајања дистрибуира и прода у поменутом ресторану, ко је инсистирао да Снежана С. прими неисправан сок уз образложење: „Ћути, нема везе продаће се није то страшно“, ко је имао намеру да се читав случај заташка и ко сноси субјективну и моралну одговорност поводом ове ствари или зашто санитарна контрола УПИС-а није извршила ваљану контролу магацина и утврдила неисправност робе која је могла да угрози здравље већем броју запослених у Министарству. Ова питања остављам неком другом органу, који се тиме може позабавити, уколико постоји интерес, или законска обавеза.

Интерес Синдиката у овом случају је да похвали савестан и одговоран рад колегинице Снежане С. која као точилац пића више од десет година ради и то са завршеним факултетом Политичких наука, јер наводно не може да напредује у служби с обзиром да је „министар забранио распоређивање кадрова са тим факултетм, који је и он завршио.“ И ако лично сматрам да су таква образложења надлежних у Управи за послове исхране и смештаја произвољна и нетачна.

Синдикат српске полиције, чији је члан колегиница Снежана С. сматра да постоји основ за награду увећањем плате у висини од 20%, због савестног и одговорног рада пре свега јер је смогла снаге да се професионално одупре притисцима надређеног одбијањем да прими неисправн сок односно да је заштила здравље (спречила тровање) полицијских службеника и заполених у МУП.

Надам се да ћете по овом питању имати разумевања и подржати иницијативу Синдиката да се колегиница награди.

С поштовањем,

Председник СГ Београд
Драган Жебељан

У Београду, 04.04.2014.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ