Povišen krvni pritisak česta je pojava u policijskoj profesiji. Ova pojava je gotovo po pravilu prateći simptom u okviru psihosomatskih poremećaja kod policijskih službenika različitih linija rada. Ukoliko se blagovremeno ne otkrije i ne započene lečenje, hipertenzija može poprimiti hronični oblik i bitno ugroziti zdravlje policijskih službenika.

S tim u vezi, 2Sindikat srpske policije je, na predlog i u saradnji sa psihologom PU Zaječar, a u cilju zaštite i unapređenja zdravlja policijskih službenika, obezbedio aparat za merenje krvnog pritiska kako bi se stekli uslovi da se ova učestala pojava otkrije blagovremeno i da se, na taj način, pravovremeno započne se sa lečenjem. Tako će sada svi policijski službenici biti u prilici da prekontrolišu krvni pritisak u Policijskoj upravi i na taj način zaštite svoje zdravlje.

Između ostalog, Sindikat je obezbedio je i aparat za merenje šećera u krvi, tako da su se stekli uslovi za praćenje i kontrolisanje i ove zdravstvene promene u samoj Policijskoj upravi.

                                                                                          Predsednik SG Zaječar
  Igor Stojadinović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.