Užice, 10.05.2016. godine, – Nakon nebrojeno mnogo propusta u Upravi granične policije, nakon neshvatljivih grešaka saradnika načelnika Milenka Božovića koje se ponavljaju iz meseca u mesec, i po pravilu su na štetu zaposlenih, predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović, uputio je dopis u kom načelnika Uprave granične policije upozorava na tu činjenicu, koja poprima ozbiljne razmere.

Naime, toliko puta ponovljene greške, navele su nas na pomisao da su među generalovim najbližim saradnicima prisutni ili totalni amateri i apsolutno nestručni ljudi, ili pak da su među njima zlonamerni pojedinci koji svesno narušavaju inegritet i ugled i načelnika i uprave u celini. Poslednja u nizu takvih grešaka jeste depeša koja je poslata na teren početkom meseca, sa generalovim imenom u potpisu, u kojoj se navodi da će zaposlenima, upućenim na rad u područje ugroženo imigrantima, pripasti naknada u iznosu od 1500,00 dinara po danu a u skladu sa Odlukom ministra. Pri tome je izbugljena iz vida, ili namerno prećutana, činjenica da je od 09. aprila 2016. godine, taj iznos uvećan, što je dovelo do uznemirenja i opravdanog negodovanja zaposlenih.

Sindikat srpske policije nikada se nije bavio kadrovskom politikom ministarstva, niti je to svrha našeg postojanja. Ovog puta ipak pozivamo gospodina Božovića da proveri sve okolnosti koje dovode do neželjenih situacija i bespotrebnih problema, i da, po svojoj proceni, izvrši neophodne promene. Jer, bilo da se radi o nestručnosti, bilo da je reč o zloj nameri, ti ljudi, koji se pokažu odgovornima za propuste, svakako ne zaslužuju pozicije koje trenutno zauzimaju.

3376-01-16 UGPa

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.