Ivica-Dacic-uspravnoGospodine Predsedniče Vlade Srbije,

Molimo Vas da nas pod hitno, pismenim putem, izvestite o tome da li je tačna informacija da ste  uputili pismeni akt Ministarstvu finansija u kome ste se izjasnili za ukidanje mesečne socijalne pomoći zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prema našim saznanjima i izvorima iz Ministarstva finansija, u aktu sa vašim potpisom ste se izjasnili da se od početka 2014. godine prestane sa uplatom socijalne pomoći zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Podsetićemo Vas da ste se na na zajedničkom sastanku sa delegacijom Sindikata srpske policije izjasnili i obećali, čak i putem medija, u svojstvu predsednika Vlade Srbije da ćete rešiti problem oko isplate socijalne pomoći, odnosno da će se naći zakoniti način da se ona legalno implementira u platu. Bliži se kraj godine, a pomaka po ovom pitanju i dalje nema.

Umesto obećanja da će se ovaj problem rešiti, dolazimo do saznanja da prelažete, odnosno slažete se da se socijalna pomoć ukine.

S obzirom da smo ranije imali negativno iskustvo da se obećanja ne ispunjavaju ili da se dogovori ne poštuju, u obavezi smo prema zaposlenima da od Vas tražimo pismeno izjašnjenje u vezi iznetog.

Podsetiću Vas da se u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne isplaćuje naknada za topli obrok i regres, da putni troškovi kasne već više od pola godine, a s toga je strpljenje zaposleh pri kraju. I da je isplatom socijalne pomoći, na neki način kupljen mir u policiji, dužnost mi je da Vas upozorim na probeme koje mogu proisteći ukoliko se prekine sa uplatom socijale.

U obavezi sam da Vas izvestim da zaposleni nemaju više strpljenja za izgovore kako novca nema i kako je država u krizi, dok se sa druge strane novac nemilice troši na luksuziranje privilegovanih, izgubljene sudske sporove, nezakonit i nestručan rad ljudi na položajima, korupciju i kriminal koji izjedaju ovo Ministarstvo.

Podsetiću Vas i na to da Vam je Sindikat srpske policije uputio predog mera štednje na koji nismo udostojeni odgovora, nama to znači da Vas uštede ne interesuju i da se privilegija i lukzuziranja mnogi ne žele odreći kao i da će se po starom dobrom običaju kaiš stezati isključivo na radnicima sa najnižim primanjima, mi to svakako nećemo dopustiti!

S poštovanjem,

Predsednik sindikata
Glišo Vidović

Picture 092

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.