Skip to main content

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ССП


У складу са чланом 6. став 1 Правилника о изборима Синдиката српске полиције, а на основу Одлуке Главног одбора Синдиката српске полиције 4482-01/19 од дана 11.09.2019. године, у Крагујевцу, у улици Светозара Марковића бр. 7,  дана 04.10.2019. године одржана је редовна Изборна Скупштина Синдиката српске полиције. Даном одржавања Изборне Скупштине, по правилу, мандати су истекли органима синдиката: председнику ССП, генералном секретару ССП, члановима Главног одбора ССП, члановима Надзорног одбора ССП, члановима Статурарне комисије ССП, те је било неопходно изабрати нове чланове на основу поднетих кандидатура.

Након усвајања Записника са претходне Скупштине, присутним делегатима обратили су се Лазар Ранитовић, Дарко Оцокољић, Зоран Стојчић, Радислав Мијатовић и Александар Мраовић, који су поднели Извештај о свом раду.

Лазар Ранитовић: „Стање на синдикалној сцени у МУП-у је веома лоше. Монополистички положај репрезентативног синдиката и незаинтересованост осталих, довели су до тога да Синдикат српске полиције већ дужи временски период функционише на принципу „уради сам“. Зацртани пут следимо, имамо континуитет у свом раду који се огледа у свакодневном решавању проблема са којима се колеге сусрећу. Не интересује нас политика, нити власт. Нас интересује стање на терену и нећемо дозволити да било ко напада и угрожава права запослених у МУП-у.  Моја порука је јасна: Јављајте нам где на терену имате проблеме, решићемо их, у то будите сигурни.“

Дарко Оцокољић:„ Посао генералног секретара је веома захтеван. Успели смо да за годину и по дана регионализујемо систем финансијских трансакција и доношења Одлука, а све из разлога бољег функционисања и брже исплате новчане помоћи нашим члановима. Регионализацијом система и увођењем нових образаца појачали смо надзор и контролу над трошењем чланарине.“

Зоран Стојчић: „У ГО ССП био сам пре свега задужен за информисање у синдикату. Заједно са осталим члановима СЗИ Миланом Стаменковићем и Бобаном Ђорђићем задали смо себи тежак задатак, да свакодневним објавама на фејсбук страници ССП и инстаграму на време упознајемо наше пратиоце са новим дешавањима и нашим активностима.
Сматрам да можемо боље, али је Служби за информисање потребна помоћ осталих активиста, јер са терена често добијамо нове информације и захтеве.

Подношењем Извештаја ред је дошао и на трећу тачку – ИЗБОРИ.

  1. За председника Синдиката српске полиције, у конкуренцији три кандидата, изабран је Лазар Ранитовић;
  2. За генералног секретара Синдиката српске полиције изабран је Дарко Оцокољић;
  3. За чланове Главног одбора Синдиката српске полиције изабрани су: Саша Симић, Зоран Стојчић, Марко Москић, Славиша Дејановић, Жељко Исаиловић, Небојша Поповић, Гогић Бојан, Сандри Вучић и Александар Мраовић.
  4. За чланове Надзорног одбора Синдиката српске полиције изабрани су: Радислав Мијатовић, Зоран Пешић, Бранислав Ваић, Данило Додеровић и Славиша Бојковић.
  5. За чланове Статутарне комисије Синдиката српске полиције изабрани су: Бобан Ђорђић, Дејан Тасић, Синиша Димић, Дејан Стојановић и Влада Миленковић.

Делегати Скупштине већином гласова одлучили су да се спроведе избор и за председника Скупштине ССП.

  1. За председника Скупштине Синдиката српске полиције изабран је Дејан Костић.

Изабрани чланови носиће са собом  велики терет и много обавеза. Горе поменуте 6 функције у овом синдикату захтевају стрпљење, многа одрицања и рада. Циљ новог руководства Синдиката српске полиције је јасан – радом на терену прикупљати информације и стати у заштити права запослених у МУП-у.

 

Шеф Службе за информисање ССП
Зоран Стојчић