U skladu sa članom 6. stav 1 Pravilnika o izborima Sindikata srpske policije, a na osnovu Odluke Glavnog odbora Sindikata srpske policije 4482-01/19 od dana 11.09.2019. godine, u Kragujevcu, u ulici Svetozara Markovića br. 7,  dana 04.10.2019. godine održana je redovna Izborna Skupština Sindikata srpske policije. Danom održavanja Izborne Skupštine, po pravilu, mandati su istekli organima sindikata: predsedniku SSP, generalnom sekretaru SSP, članovima Glavnog odbora SSP, članovima Nadzornog odbora SSP, članovima Staturarne komisije SSP, te je bilo neophodno izabrati nove članove na osnovu podnetih kandidatura.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne Skupštine, prisutnim delegatima obratili su se Lazar Ranitović, Darko Ocokoljić, Zoran Stojčić, Radislav Mijatović i Aleksandar Mraović, koji su podneli Izveštaj o svom radu.

Lazar Ranitović: „Stanje na sindikalnoj sceni u MUP-u je veoma loše. Monopolistički položaj reprezentativnog sindikata i nezainteresovanost ostalih, doveli su do toga da Sindikat srpske policije već duži vremenski period funkcioniše na principu „uradi sam“. Zacrtani put sledimo, imamo kontinuitet u svom radu koji se ogleda u svakodnevnom rešavanju problema sa kojima se kolege susreću. Ne interesuje nas politika, niti vlast. Nas interesuje stanje na terenu i nećemo dozvoliti da bilo ko napada i ugrožava prava zaposlenih u MUP-u.  Moja poruka je jasna: Javljajte nam gde na terenu imate probleme, rešićemo ih, u to budite sigurni.“

Darko Ocokoljić:„ Posao generalnog sekretara je veoma zahtevan. Uspeli smo da za godinu i po dana regionalizujemo sistem finansijskih transakcija i donošenja Odluka, a sve iz razloga boljeg funkcionisanja i brže isplate novčane pomoći našim članovima. Regionalizacijom sistema i uvođenjem novih obrazaca pojačali smo nadzor i kontrolu nad trošenjem članarine.“

Zoran Stojčić: „U GO SSP bio sam pre svega zadužen za informisanje u sindikatu. Zajedno sa ostalim članovima SZI Milanom Stamenkovićem i Bobanom Đorđićem zadali smo sebi težak zadatak, da svakodnevnim objavama na fejsbuk stranici SSP i instagramu na vreme upoznajemo naše pratioce sa novim dešavanjima i našim aktivnostima.
Smatram da možemo bolje, ali je Službi za informisanje potrebna pomoć ostalih aktivista, jer sa terena često dobijamo nove informacije i zahteve.

Podnošenjem Izveštaja red je došao i na treću tačku – IZBORI.

  1. Za predsednika Sindikata srpske policije, u konkurenciji tri kandidata, izabran je Lazar Ranitović;
  2. Za generalnog sekretara Sindikata srpske policije izabran je Darko Ocokoljić;
  3. Za članove Glavnog odbora Sindikata srpske policije izabrani su: Saša Simić, Zoran Stojčić, Marko Moskić, Slaviša Dejanović, Željko Isailović, Nebojša Popović, Gogić Bojan, Sandri Vučić i Aleksandar Mraović.
  4. Za članove Nadzornog odbora Sindikata srpske policije izabrani su: Radislav Mijatović, Zoran Pešić, Branislav Vaić, Danilo Doderović i Slaviša Bojković.
  5. Za članove Statutarne komisije Sindikata srpske policije izabrani su: Boban Đorđić, Dejan Tasić, Siniša Dimić, Dejan Stojanović i Vlada Milenković.

Delegati Skupštine većinom glasova odlučili su da se sprovede izbor i za predsednika Skupštine SSP.

  1. Za predsednika Skupštine Sindikata srpske policije izabran je Dejan Kostić.

Izabrani članovi nosiće sa sobom  veliki teret i mnogo obaveza. Gore pomenute 6 funkcije u ovom sindikatu zahtevaju strpljenje, mnoga odricanja i rada. Cilj novog rukovodstva Sindikata srpske policije je jasan – radom na terenu prikupljati informacije i stati u zaštiti prava zaposlenih u MUP-u.

 

Šef Službe za informisanje SSP
Zoran Stojčić