Koleginice i kolege, članovi Sindikata srpske policije, čast nam je da je MUP još jednim svojim postupkom dokazao da smo JEDINI PRAVI SINDIKAT – da smo jedini štit i utočište zaposlenih u MUP-u.

Naime, MUP je jednostrano raskinuo sporazum o saradnji i socijalnom dijalogu sa SSP-om potpisan 25.8.2015. godine, nezadovoljan brojnim i intenzivnim aktivnostima SSP-a, stalnim ukazivanjem na kršenja ljudskih i radničkih prava zaposlenih, na nezakonit rad  pojedinaca u vrhu Ministarstva, te iznošenjem u javnost neracionalnog trošenja novca, a na uštrb primanja zaposlenih.

Naravno, svesni smo da je ključna stvar, “kap koja je prelila čašu”, upravo pokrenuta peticija za izmenu pojedinih propisa radi unapređenja materijalnog statusa zaposlenih i uslova rada.

Nismo iznenađeni ovim potezom poslodavca koji je sasvim logičan iz aspekta njegovih interesa, jer je po prvi put došao u situaciju da se susretne sa pravim reprezentativnim sindikatom. Poznata im je činjenica da trenutno brojimo preko 7.500 članova, da svakodnevno imamo ogroman priliv novih članova, te da će im postati neodrživo negiranje našeg odavno zasluženog statusa reprezentativnog sindikata. Uskoro se očekuju i pregovori o novom PKU za policijske službenike i naravno da poslodavcu ne treba pregovarač koji misli svojom glavom i u interesu zaposlenih. Jedan reprezentativni sindikat su isterali na ulicu, sada pokušavaju i nas odstraniti, a kako bi sa svojim “sindikatom” potpisali novi PKU po svojoj, a ne po meri radnika.

U naredenom periodu očekujte abrove i pijačarska naklapanja, kako od strane poslodavca, tako i od strane njihovih “sindikata”, kojima naravno, kao i svim organizacionim jedinicama MUP-a, rukovode visoki oficiri, koji su u prethodnom periodu u nekoliko navrata zarad ličnih interesa, činova i funkcija, izdavali i prodavali interese zaposlenih, bespogovoreno potpisujući svaku zahtevanu saglasnost. Verujemo da ne treba podsećati na, u kafani, neslavno završen najmasovniji štrajk policije 2014. godine, ili saglasnost za otpuštanje 1.475 koleginica i kolega koje su istovremeno proglasili kriminalcima.

Raskid ovog sporazuma, vi, naši članovi, nećete osetiti, našim aktivistima će biti nešto otežan rad, ali će nam saznanje i uverenje da smo na pravom putu dati dodatnu snagu da se još istrajnije borimo za vas.

Ako ste do sada imali i najmanju dilemu o tome ko radi u vašem interesu – sada je ta dilema i definitivno otklonjena.

Može biti samo jedan – Sindikat srpske policije!

Predsednik SSP
Lazar Ranitović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.