Skip to main content

ЗАШТИЋЕНИ КАО БЕЛИ МЕДВЕДИ


Све је почело након међусобне туче навијачко-хулиганских кланова.

Пар минута пре завршетка утакмице Црвена Звезда – Спартакс, на северној трибини међусобно се потукло око 200 навијача. Уследио је и излазак са трибина, уједињавање учесника туче, који без икаквог повода нападају припаднике Жандармерије. И овог пута нису бирали која ће средства користити. Гађали су их камењама, моткама, флашама и разним реквизитима.  Летело је и прштало на све стране и том приликом, каменом је погођен у око један припадник Жандармерије.

Брзом интервенцијом, маса навијача је разбијена и подељени у три групе, беже на различите стране. На први поглед, дивљање је престало и ситуације је била под контролом. Међутим, ово је био само почетак немилих догађаја.

Кретајући се улицом Љутице Богдана, група од 70 хулигана наилази на саобраћајног полицајца који у том тренутку регулише саобраћај.  Уз прозивке, прилазе незаштићеном и немоћном полицајцу, скидају му качкет, понижавају, а затим и скачу на њега. Оборивши га на бетон, хулигани настављају са дивљањем. Шутирали су полицајца, ударали  га песницама у главу, пљували, вређали…

У овој несрећи, колега је имао среће. Још једном брзом интервенцијом припадника ОЖ Краљево, ова група се поново разбија у неколико мањих и беже у неколико правца. Једна група ушла је у кафић поред управне зграде Црвене Звезде.

И трећи пут интервенишу припадници Жандармерије.

Уласком у поменути кафић ради предузимања службених радњи према њима, ова група поново почиње да их гађа, овог пута, флашама, чашама и пикслама. Том приликом повреде у виду посекотина добијају два Жандарма.

На крају, након свеобухватне интервенције, приведено је укупно 32 хулигана и предати су на даље поступање. Занимљиво је да су их приликом довођења у просторије подручне ПС, спремно дочекали њихови АДВОКАТИ. А о њиховом опхођењу према полицијцима, уз присуство адвоката, сувишно је писати.

Синдикат српске полиције похваљује пожртвовање и храброст припадника ОЖ Краљево, који су и овог дана показали висок степен професионалности.

Имајући у виду све чешће нападе на полицајце, сматрамо да у случајевима асоцијалних понашања навијача оваквог типа, решење није такозвано „проактивно“ поступање полиције према њима.  Разговори са хулиганима ничему не воде, судски процеси трају годинама, а у међувремену они добијају ветар у леђа.  Очигледно је да ово ничему не води. Јуче су повређена четири полицијајца на дужности, а могло их је бити и више. Шта чекамо?

Члан ГО ССП
Срђан Трајковић