Skip to main content

Dan: 1. jun 2017.

Kancelarije SSP na novim lokacijama

Poštovani članovi,

Obaveštavamo vas da, od početka juna, Sindikat srpske policije više ne koristi službene prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova. To se dešava voljom poslodavca u cilju ispunjenja želje „najvećeg“ sindikata (kako to oni za sebe vole da kažu, a daleko su od najvećeg, pitanje je i da li su najbrojniji još uvek). Da vam bude jasnije – to je onaj sindikat koji je zaslužan za očajan status sviju nas.

Preseljenje izaziva neke dodatne troškove organizaciji ali nikako ne znači da se SSP gasi i da više ne postoji i ne radi! Naprotiv! SSP može biti ugašen samo voljom vas članova, ako izgubite poverenje u naš rad. Svakako ne odlukom poslodavca ili drugih sindikata.

Ne nasedajte na priče kako je MUP raskidom sporazuma doveo do toga da SSP više ne postoji. Niti je tačno, niti je moguće. Te priče šire visoki oficiri MUP na rukovodećim položajima u toj kvazi-sindikalnoj organizaciji, u pokušaju da vas zbune, navedu na isčlanjenje i time oslabe SSP koji se nametnuo kao poslednja brana kršenju radnih prava zaposlenih.

To što je sporazum raskinut samo nameće drugačije oblike rada naših aktivista, neće biti plaćenog odsustva za sindikalni rad ali će zato oni provoditi više vremena sa vama, biće tu da vas čuju i posavetuju. Aktivisti će koristiti svoje slobodno vreme za bavljenje sindikatom, neće koristiti službena vozila i prostorije poslodavca, ali i to ima svojih prednosti.

Sindikat, da bi u punom smislu bio radnička organizacija, mora biti što nezavisniji od poslodavca! U tom smislu, poslodavcu hvala što nam daje priliku da se dodatno dokažemo i pokažemo da li smo dorasli situaciji. Uostalom, naše kolege sindikalce, pre stotinak godina su hapsili i ubijali, pa su ostvarili napredak. A setimo se i toga, da su pre samo desetak godina, naše kolege, začetnici sindikalizma u policiji Srbije, dobijali otkaze, ali ih je sud vratio na posao.

Pravo i pravda često nisu na istoj strani, pravda jeste spora ali je dostižna!!! Ovo je možda Golgota koju SSP mora da prođe da bi neki drugi, lažni sindikati, nestali sa scene!

Bili smo u ovakvoj situaciji i nakon poslednjeg štrajka policije, kada nas je sve izdao, gle čuda, baš taj isti kvazi-sindikat, pa smo od tada porasli i uvećali brojnost za skoro 2000 ljudi. Prve reakcije članstva i drugih kolega, osim neverice da je SSP državni neprijatelj broj jedan, jako su pozitivne i daju nam dodatnu snagu. Od početka maja, kada je obelodanjen raskid sporazuma, nama je pristupilo nekoliko stotina novih članova, koji, skoro u glas, kažu: „Bravo, niste se prodali. Vi ste jedini koji radite u interesu zaposlenih!“.

Svi naši aktivisti, koji su i do sada radili iskreno, radiće i dalje i bez plaćenog odsustva, nikada nismo bili sindikat koji je uživao privilegije i koristio silu i moć koja izvire iz bliskih podaničkih odnosa sa poslodavcem, već smo uživali ugled zbog našeg načina rada koji se neće promeniti ni sada!

Vaša  zakonom zagarantovana prava i dalje će biti naša osnovna briga!

Nikome u vrhu ministarstva nije u interesu da MUP dobije još jedan reprezentativan sindikat. Danas, kada je Policijski sindikat Srbije proteran na ulicu, potpisom onog drugog, reprezentativnog kvazi-sindikata, poslodavac, praktično bez ikakvog otpora, donosi pravilnike i druge akte loše po zaposlene. Priznavanjem statusa našem sindikatu, to će se promeniti – biće potrebna dva potpisa za saglasnost na PKU i bilo koji drugi akt, a naš potpis neće biti blanko, naš pečat neće stanovati u Kabinetu i biti „na izvolte“.

Shvativši da nam ovaj put reprezentativnost ne mogu osporiti, poslodavac i kvazi-sindikat su se ujedinili, ne da se bore za bolje sutra zaposlenih, već protiv SSP. To samo znači da smo ozbiljan protivnik, da nas vide kao veliku opasnost i garanta da zaposlenima sutra bude bolje.


Obaveštavamo vas o novim adresama naših kancelarija u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Kancelarija sindikata u Beogradu, od danas se nalazi na adresi Višegradska 6/II, u prizemlju stambene zgrade, pozicionirana u neposrednoj blizini nekoliko objekata MUP: Policijske stanice Savski Venac u kojoj je i obračunska služba cele Policijske uprave za grad Beograd u Savskoj ulici, Jedinice za obezbeđenje u Sarajevskoj, zgrade MUP u Kneza Miloša i Zavoda za zdravstvenu zaštitu u Durmitorskoj. Tamo vas čeka naša koleginica Mira u vremenu od 07,30-15,30 časova, svakog radnog dana, a broj telefona u kancelariji je: 011/362-98-61.

Položaj kancelarije u Beogradu

Kancelarija SSP u Novom Sadu, od danas nije na adresi u ul.Pavla Papa br.46, a nova lokacija je u blizini, nekoliko stotina metara dalje, u ul. Arse Teodorovića br.5 kancelarija broj 13 u prizemlju poslovne zgrade NIS-a (iz ulice Pavla Papa treća levo gledano od Bulevara Oslobođenja). Sa radom u ovoj kancelariji počinjemo od ponedeljka, eventualno utorka 06.06.2017. godine a do tada sve informacije i pomoć možete dobiti od predsednice RC Novi Sad na poznate brojeve telefona.

Položaj kancelarije u NovomSadu

Nova lokacija kancelarije u Nišu, od danas, 01.06.2017. godine, umesto u zgradi PU Niš, jeste neposrednoj blizini u Tržnom centru „Kalča“, na drugom spratu, lokal L-2. Tamo vas čeka naša koleginica Marija u vremenu od 07,30-15,30 časova, svakog radnog dana.

Položaj kancelarije u Nišu.

O novoj lokaciji kancelarije u Užicu naknadno ćemo vas obavestiti.

Jedini koji nije na prodaju, vaš SSP!