Skip to main content

Dan: 4. januar 2018.

Dodela novogodišnjih paketića u organizaciji SSP

Tokom 2017. godine Sindikat srpske policije je imao mnoštvo aktivnosti usmerenih na zaštitu prava zaposlenih, proteste na ulici, pokretanje peticija, pregovora i sporazuma, sportskih aktivnosti, memorijalnih turnira… A na kraju godine, kada se svode računi, ide ono najlepše – prilika da obradujemo decu naših članova.

I mada je ove godine poslodavac ispunio svoju zakonsku obavezu i deci zaposlenih starosti do 15 godina, za zadnje četiri godine, isplatio novogodišnju poklon čestitku u iznosu od 1000 dinara po detetu i godini, naš sindikat se nije krio iza toga. Kao i svake godine do sada, i ove smo odvojili velika novčana sredstva i ispunili svoju statutarnu obavezu regulisanu transparentim Pravilnikom o materijalno-finansijskom poslovanju i deci naših članova starosti do 10 godina širom Srbije podelili novogodišnje paketiće, odnosno vaučere za njihovu kupovinu.

Prilikom dodele paketića, u zavisnosti od želja članova i uslova za rad sindikata, aktivisti SSP su širom Srbije organizovali i dodatne aktivnosti – pozorišne predstave, svečane dodele zahvalnica, proslave itd. Dečji osmesi uz igru, njihova sreća i radost se ne može meriti ni sa čim i to je jedan veliki doživljaj koji je našim aktivistima dao vetar u leđa i podstrek za dalji rad u 2018. godini, gde ih sigurno očekuju još veća iskušenja u sindikalnoj borbi.

A evo kako je sve to izgledalo:

Služba za informisanje SSP
Zoran Stojčić

NOVA SINDIKALNA GRUPA SSP – OKP KRALJEVO

 

U sali Policijske uprave Kraljevo održana je prezentacija Sindikata srpske policije i nakon toga je formirana naša nova sindikalna grupa – SG OKP Kraljevo, koju čine koleginice i kolege, pripadnici Odeljenja kriminalističke policije u Kraljevu. Prezentaciju rada sindikata su održali, i na mnogobrojna pitanja okupljenih odgovarali, predsednik sindikata Lazar Ranitović i članovi Glavnog odbora Darko Ocokoljić iz Srđan Trajković, koji je ujedno i predsednik našeg Regionalnog centra Kraljevo.

Za predsednika novoformirane sindikalne grupe imenovan je kolega kriminalistički policajac Nikola Salević (kontakt broj telefona 066/889-4559).

Naša velika sindikalna porodica od danas je bogatija za još jednog člana. Zaposleni u MUP širom Srbije prepoznaju iskrenu borbu i pošten rad SSP i masovno nam pristupaju. Činjenica je da smo već godinama jedini sindikat sa konstantnim rastom i prilivom članova. Trenutno smo po brojnosti drugi sindikat u MUP, čak za nekoliko stotina članova smo brojniji od reprezentativnog PSS.  Tako da je pitanje dana kada će i MUP zvanično utvrditi ono što su nam zaposleni odavno priznali poverenjem – SSP je reprezentativan sindikat koji može i treba da predstavlja sve zaposlene u ministarstvu.

Novim članovi sindikata želimo dobrodošlicu i čestitamo na pravom izboru a predsedniku grupe, Nikoli Saleviću, dajemo punu podršku i želimo puno uspeha u radu na ostvarivanju prava zaposlenih u OKP Kraljevo.

Služba za informisanje SSP