Skip to main content

Dan: 23. februar 2018.

PRVA INDIVIDUALNA KRIVIČNA PRIJAVA ZA FALSIFIKOVANJE

Kraljevo, 23.02.2018. godine, – Danas je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu podneta krivična prijava protiv nepoznatog učinioca zbog izvršenja krivičnog dela Posebni slučajevi falsifikovanja isprave iz člana 356. stava 1. tačke 1. Krivičnog zakonika.

Pored krivične prijave koju je u ime Sindikata srpske policije, za navedeno delo, podneo predsednik Lazar Ranitović, sada to isto rade naše kolege širom Srbije. Razočarani beskrupuloznošću aktivista nekadašnjeg sindikata policije (nsp), ogorčeni postupcima predstavnika Radne grupe, koji su svojim neradom i nezaintresovanošću praktično legalizovali masovno falsifikovanje pristupnica i njihovo korišćenje u procesu utvrđivanja reprezentativnosti SSP-a, veliki broj onih čije ime je zloupotrebljeno odlučili su da zadovoljenje potraže na sudu!

Neko, nama za sada nepoznat, paralizovao je za momenat rad Policijske stanice Novi Beograd i Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, čiji pripadnici nisu izašli na mesto događaja i izuzeli dokaze za koje je postojala opasnost da će biti uništeni ili sakriveni. Nisu učinilo ono na šta su bili obavezni da učine! Postupili su suprotno zakonima ove države! Stoga će naše kolege „zatrpati“ tužilaštva širom države, podnoseći im krivične prijave i predlažući za svedoke upravo članove Radne grupe, koji će, ne svojom voljom ali svojom zaslugom, postati veliki turisti i obići skoro sve varoši u Srbiji!

Podsećamo da postoje indicije da je skoro 2.000 pristupnica tom nekadašnjem sindikatu falsifikovano. Jer kako drugačije objasniti da su u procesu utvrđivanja reprezentativnosti prikazivane pristupnice sa datumom „24.01.2018“, čak i sa imenima pokojnih kolega, pa kolega koji se mesecima nalaze na bolovanjima i bolničkim lečenjima, onih koji su tih dana bili na terenu, pa čak i onih koji su na poziv i molbu da potpišu novu pristupnicu odgovorili sa „Ne pada mi na pamet!“.

Veći broj kolega nam je već potvrdio da će obavezno podneti krivične prijave tužilatvima. Imamo već nekoliko stotina izjava članova koji tvrde da nisu potpisivali pristupnice tom sindikatu, da su se isčlanili pre izvesnog vremena ali da im se članarina volšebno skida i dalje. Tako da će broj pojedinačnih krivičnih prijava biti zaista veliki.

SSP kao organizacija posebno priprema podnošnje još nekoliko krivičnih prijava protiv falsifikatora i protiv odgovornih lica u ministarstvu, po nekoliko osnova. O tome, uskoro više, a sada pogledajte sadržaj prijave podnete tužilaštvu u Kraljevu: