Skip to main content

ПРВА ИНДИВИДУАЛНА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ


Краљево, 23.02.2018. године, – Данас је Основном јавном тужилаштву у Краљеву поднета кривична пријава против непознатог учиниоца због извршења кривичног дела Посебни случајеви фалсификовања исправе из члана 356. ставa 1. тачке 1. Кривичног законика.

Поред кривичне пријаве коју је у име Синдиката српске полиције, за наведено дело, поднео председник Лазар Ранитовић, сада то исто раде наше колеге широм Србије. Разочарани бескрупулозношћу активиста некадашњег синдиката полиције (нсп), огорчени поступцима представника Радне групе, који су својим нерадом и незаинтресованошћу практично легализовали масовно фалсификовање приступница и њихово коришћење у процесу утврђивања репрезентативности ССП-а, велики број оних чије име је злоупотребљено одлучили су да задовољење потраже на суду!

Неко, нама за сада непознат, парализовао је за моменат рад Полицијске станице Нови Београд и Трећег основног тужилаштва у Београду, чији припадници нису изашли на место догађаја и изузели доказе за које је постојала опасност да ће бити уништени или сакривени. Нису учинило оно на шта су били обавезни да учине! Поступили су супротно законима ове државе! Стога ће наше колеге „затрпати“ тужилаштва широм државе, подносећи им кривичне пријаве и предлажући за сведоке управо чланове Радне групе, који ће, не својом вољом али својом заслугом, постати велики туристи и обићи скоро све вароши у Србији!

Подсећамо да постоје индиције да је скоро 2.000 приступница том некадашњем синдикату фалсификовано. Јер како другачије објаснити да су у процесу утврђивања репрезентативности приказиване приступнице са датумом „24.01.2018“, чак и са именима покојних колега, па колега који се месецима налазе на боловањима и болничким лечењима, оних који су тих дана били на терену, па чак и оних који су на позив и молбу да потпишу нову приступницу одговорили са „Не пада ми на памет!“.

Већи број колега нам је већ потврдио да ће обавезно поднети кривичне пријаве тужилатвима. Имамо већ неколико стотина изјава чланова који тврде да нису потписивали приступнице том синдикату, да су се исчланили пре извесног времена али да им се чланарина волшебно скида и даље. Тако да ће број појединачних кривичних пријава бити заиста велики.

ССП као организација посебно припрема подношње још неколико кривичних пријава против фалсификатора и против одговорних лица у министарству, по неколико основа. О томе, ускоро више, а сада погледајте садржај пријаве поднете тужилаштву у Краљеву: