Skip to main content

Апарат који живот значи


Повишен крвни притисак честа је појава у полицијској професији. Ова појава је готово по правилу пратећи симптом у оквиру психосоматских поремећаја код полицијских службеника различитих линија рада. Уколико се благовремено не открије и не започене лечење, хипертензија може попримити хронични облик и битно угрозити здравље полицијских службеника.

С тим у вези, 2Синдикат српске полиције је, на предлог и у сарадњи са психологом ПУ Зајечар, а у циљу заштите и унапређења здравља полицијских службеника, обезбедио апарат за мерење крвног притиска како би се стекли услови да се ова учестала појава открије благовремено и да се, на тај начин, правовремено започне се са лечењем. Тако ће сада сви полицијски службеници бити у прилици да преконтролишу крвни притисак у Полицијској управи и на тај начин заштите своје здравље.

Између осталог, Синдикат је обезбедио је и апарат за мерење шећера у крви, тако да су се стекли услови за праћење и контролисање и ове здравствене промене у самој Полицијској управи.

                                                                                          Председник СГ Зајечар
  Игор Стојадиновић