Skip to main content

Генерале, верујете ли сарадницима?


Ужице, 10.05.2016. године, – Након небројено много пропуста у Управи граничне полиције, након несхватљивих грешака сарадника начелника Миленка Божовића које се понављају из месеца у месец, и по правилу су на штету запослених, председник Синдиката српске полиције Лазар Ранитовић, упутио је допис у ком начелника Управе граничне полиције упозорава на ту чињеницу, која поприма озбиљне размере.

Наиме, толико пута поновљене грешке, навеле су нас на помисао да су међу генераловим најближим сарадницима присутни или тотални аматери и апсолутно нестручни људи, или пак да су међу њима злонамерни појединци који свесно нарушавају инегритет и углед и начелника и управе у целини. Последња у низу таквих грешака јесте депеша која је послата на терен почетком месеца, са генераловим именом у потпису, у којој се наводи да ће запосленима, упућеним на рад у подручје угрожено имигрантима, припасти накнада у износу од 1500,00 динара по дану а у складу са Одлуком министра. При томе је избугљена из вида, или намерно прећутана, чињеница да је од 09. априла 2016. године, тај износ увећан, што је довело до узнемирења и оправданог негодовања запослених.

Синдикат српске полиције никада се није бавио кадровском политиком министарства, нити је то сврха нашег постојања. Овог пута ипак позивамо господина Божовића да провери све околности које доводе до нежељених ситуација и беспотребних проблема, и да, по својој процени, изврши неопходне промене. Јер, било да се ради о нестручности, било да је реч о злој намери, ти људи, који се покажу одговорнима за пропусте, свакако не заслужују позиције које тренутно заузимају.

3376-01-16 UGPa

Служба за информисање ССП