Skip to main content

Ивици Дачићу: Да ли је тачно да тражите укидање социјалне помоћи?


Ivica-Dacic-uspravnoГосподине Председниче Владе Србије,

Молимо Вас да нас под хитно, писменим путем, известите о томе да ли је тачна информација да сте  упутили писмени акт Министарству финансија у коме сте се изјаснили за укидање месечне социјалне помоћи запосленима у Министарству унутрашњих послова.

Према нашим сазнањима и изворима из Министарства финансија, у акту са вашим потписом сте се изјаснили да се од почетка 2014. године престане са уплатом социјалне помоћи запосленима у Министарству унутрашњих послова.

Подсетићемо Вас да сте се на на заједничком састанку са делегацијом Синдиката српске полиције изјаснили и обећали, чак и путем медија, у својству председника Владе Србије да ћете решити проблем око исплате социјалне помоћи, односно да ће се наћи законити начин да се она легално имплементира у плату. Ближи се крај године, а помака по овом питању и даље нема.

Уместо обећања да ће се овај проблем решити, долазимо до сазнања да прелажете, односно слажете се да се социјална помоћ укине.

С обзиром да смо раније имали негативно искуство да се обећања не испуњавају или да се договори не поштују, у обавези смо према запосленима да од Вас тражимо писмено изјашњење у вези изнетог.

Подсетићу Вас да се у Министарству унутрашњих послова не исплаћује накнада за топли оброк и регрес, да путни трошкови касне већ више од пола године, а с тога је стрпљење запослех при крају. И да је исплатом социјалне помоћи, на неки начин купљен мир у полицији, дужност ми је да Вас упозорим на пробеме које могу проистећи уколико се прекине са уплатом социјале.

У обавези сам да Вас известим да запослени немају више стрпљења за изговоре како новца нема и како је држава у кризи, док се са друге стране новац немилице троши на луксузирање привилегованих, изгубљене судске спорове, незаконит и нестручан рад људи на положајима, корупцију и криминал који изједају ово Министарство.

Подсетићу Вас и на то да Вам је Синдикат српске полиције упутио предог мера штедње на који нисмо удостојени одговора, нама то значи да Вас уштеде не интересују и да се привилегија и лукзузирања многи не желе одрећи као и да ће се по старом добром обичају каиш стезати искључиво на радницима са најнижим примањима, ми то свакако нећемо допустити!

С поштовањем,

Председник синдиката
Глишо Видовић

Picture 092